ROT-avdraget

ROT-avdrag vid ombyggnation

När du anlitar våra snickare i Uppsala för renovering i bostaden har du rätt till ROT-avdraget. Detta är ett skatteavdrag som har funnits länge, men det var först under 2000-talet som det fick sitt stora genombrott.

Sedan år 2016 ligger skatteavdraget på 30 % för privatpersoner och du kan som mest göra ett avdrag på 50 000 kronor per år och per person. Det är din inkomst tillsammans med andra avdrag som bestämmer den maximala summan du får dra av. Du kan själv räkna ut ditt maximala avdragsbelopp på Skatteverkets hemsida.

Villkor för skattereduktion

Ett ROT-avdrag kommer med ett par regler och villkor. Du måste vara minst 18 år gammal, bosatt i Sverige eller betala svensk skatt för minst 90 % av dina inkomster. När du anlitar en snickare i Uppsala för ut- eller ombyggnation är det även ett krav att du äger bostaden där arbetet utförs. Du har även rätt till avdrag för ombyggnationer av fritidshus, men däremot inte för bygge av till exempel friggebod eller annat hus på tomten.

Ta hjälp av oss för att få skatteavdrag

Vi har lång erfarenhet inom snickarbranschen och ser till att allt går rätt till med ROT-avdraget inför arbetet i eller på ditt hus.